Saskia Noort ergert zich om de volgende reden kapot aan Katja Schuurman

Saskia Noort ergert zich om de volgende reden kapot aan Katja Schuurman

In gesprek met schrijverspaar Marcel van Roosmalen (NRC) en Eva Hoeke (Volkskrant magazine) bevestigt Saskia in weekblad Sir Edmund desgevraagd dat ze zich kapot ergert aan BN’ers als Katja Schuurman en Sophie Hilbrand.

De reden daarvan is dat Saskia zich in diverse media bijzonder kwetsbaar opstelde inzake het wereldwijd almaar uitdijende #MeToo-dossier; de schrijfster werd zelf als veertienjarig meisje verkracht door haar buurjongen, iets waarover ze jarenlang zweeg. Toen ze in de glossy LINDA. werd ingezet in een reportage over ervaringen van vrouwen op dat gebied, bevond ze zich in het gezelschap van onder anderen Katja en Sophie, die juist nooit iets op dat gebied hebben meegemaakt.

Interviewer Marcel van Roosmalen tegen Saskia: ‘Sterker, die laatste zegt dat het haar nooit is overkomen omdat ze one of the guys is en Katja nam het eerder vurig op voor de in opspraak geraakte Job Gosschalk. Daar moet jij je dan toch kapot aan ergeren?’ Saskia antwoordt: ‘Ja, en dat heb ik ook opgeschreven in een verhaal dat verderop in die LINDA. staat.’ 

Lees het hele verhaal in editie 21 van Story.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Saskia Noort ergert zich om de volgende reden kapot aan Katja Schuurman

Beeld: Peter Smulders