Sarah Ferguson kreeg door schrijven nieuw boek minder stress door misbruikzaak prins Andrew

Sarah Ferguson kreeg door schrijven nieuw boek minder stress door misbruikzaak prins Andrew

Het schrijven van een boek heeft Sarah Ferguson geholpen om de stress rondom het proces tegen prins Andrew te verlichten. De hertogin van York heeft haar nieuwe roman geschreven in de periode dat haar ex-man in opspraak raakte door een misbruikzaak.

Dat vertelt zij in gesprek met The Times.

Misbruik

In maart heeft prins Andrew een schikkingsbedrag betaald aan Virginia Giuffre. De Amerikaanse beweerde dat Prins Andrew haar in 2001 meerdere keren seksueel zou hebben misbruikt, toen zij nog minderjarig was. Hij heeft dit altijd ontkend.

Koningin Elizabeth

Ferguson, die ondanks de scheiding nog altijd een goede band heeft met Andrew, zegt koningin Elisabeth vlak voor haar overlijden een exemplaar van haar nieuwe boek te hebben gegeven. Het is niet bekend of Elizabeth het boek heeft gelezen. A Most Intriguing Lady is een historische roman en komt eind februari uit. Het is de tweede roman van Ferguson.

Goede band

De hertogin van York en prins Andrew, die samen twee dochters hebben, zijn al sinds 1996 gescheiden. De twee hebben echter nog altijd een goede band en trekken vaak met elkaar op. 'Fergie' liet in de laatste jaren al vaker haar bewondering voor de Queen horen. Zo noemde ze haar vorig jaar nog haar 'belangrijkste mentor'.

Onbaatzuchtig

'Ze heeft haar hele leven onbaatzuchtig gegeven aan de mensen van het Verenigd Koninkrijk en het Gemenebest. Voor mij was ze een geweldige schoonmoeder en vriendin. Ik zal haar altijd dankbaar zijn voor de vrijgevigheid die ze me toonde door dicht bij me te blijven, zelfs na mijn scheiding.'

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.