• Liefde

Sanne Vogel openhartig over doodgeboren kindje: ‘Ik was bang dat het nooit meer zou lukken’

Door Redactie
Sanne Vogel openhartig over doodgeboren kindje: ‘Ik was bang dat het nooit meer zou lukken’

Actrice Sanne Vogel (36) is de trotse moeder van tweeling Bella en Loewy, maar de weg naar het moederschap was voor haar eentje met veel verdriet. Ze beviel in 2019 nog van een doodgeboren kindje.

Ze omschrijft de periode tussen haar doodgeboren kindje en haar nieuwe zwangerschap als ‘de moeilijkste uit haar leven’. “Omdat je bang bent dat het nooit meer lukt”, legt de actrice uit.

Zwangerschap

Toch raakte Sanne weer zwanger: en wel van een tweeling. Dubbel geluk, dus, voor haar en haar vriend Melchior. Haar zwangerschap was zwaar, en daar kijkt ze met gemengde gevoelens op terug. 'Deze zwangerschap was ronduit afgrijselijk, haha. Ik ben heel blij met het eindresultaat, maar het was echt zo ongelooflijk zwaar. Ik heb twee maanden kotsend in bed gelegen. Er werden twee placenta’s aangelegd, dus dan krijg je er een dubbel oestrogeengehalte bij, dus dubbele hormonen. Zodra ik naar buiten stapte, moest ik al overgeven van alle geuren in de stad.’ Geëmotioneerd: ‘Ik moet er toch weer om huilen als ik er nu over vertel. Ik praat er eigenlijk niet veel over. Maar ik heb tijdens mijn hele zwangerschap bijna al mijn werk stil moeten leggen en heb de laatste twee maanden in een rolstoel gezeten omdat ik gewoon niet meer kon lopen. Mijn buik was zo groot. Op het laatst kon ik alleen nog maar liggen. Ik was zo moe en had zo veel pijn door die enorme buik. Dat vond ik echt zwaar. Daarbij is de kans dat er bij een tweelingzwangerschap iets misgaat veel groter dan bij een eenling, dus ik zat elke week in het ziekenhuis voor controle. Dat maakte het ook extra eng.’

Mijlpaal

Maar de tweelingzwangerschap was voor haar ook extra spannend, zeker na alles wat ze had meegemaakt. 'Bij een tweeling heb je een grote kans op een vroeggeboorte, dus je moet heel voorzichtig doen', aldus Sanne in het tijdschrift Jan. 'Toen ik 32 weken zwanger was, hebben Melchior en ik dat echt gevierd. Vanaf dat moment zijn kindjes levensvatbaar buiten de buik. Het was voor ons een grote mijlpaal', vertelt ze. Die angst dat het weer mis zou gaan, was zo groot dat zij en haar partner professionele hulp zochten. 'Doordat het de vorige keer was misgegaan, waren we doodsbang dat het nooit meer zou lukken. Het heeft zo’n gigantische impact op je leven als je bevalt van een dood kindje.' Nu geniet Sanne inmiddels al een aantal maanden van het moeder zijn en dat is haar zó gegund.

Door: VIVA | Beeld: Peter Smulders

Sanne Vogel openhartig over doodgeboren kindje: ‘Ik was bang dat het nooit meer zou lukken’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.