'Samantha Steenwijk heeft Yvonne Coldeweijer aangeklaagd'

Door Redactie
'Samantha Steenwijk heeft Yvonne Coldeweijer aangeklaagd'

Yvonne Coldeweijer moet volgende week voor de rechter verschijnen. De roddelvlogger, die achter het 'juicekanaal' Life of Yvonne zit, wordt naar eigen zeggen aangeklaagd door zangeres Samantha Steenwijk. In een video zei Coldeweijer dat de zangeres illegale dieetpillen gebruikt om af te vallen, wat volgens Steenwijk niet waar is. 

Volgens Coldeweijer vraagt Steenwijk daarom een rectificatie en een schadevergoeding. Ook zou Coldeweijer volgens de eis haar bronnen prijs moeten geven.

Kort geding

Het management van Steenwijk wilde dinsdag tegenover het ANP niet bevestigen dat de zangeres een rechtszaak tegen de roddelvlogger heeft aangespannen. De rechtbank in Amsterdam zegt wel dat op vrijdag 15 april een kort geding dient tegen de vlogger, maar doet geen uitspraken over door wie die is aangespannen. Coldeweijer zelf spreekt overigens over een zaak op dinsdag, maar daar is bij de rechtbank in Amsterdam in ieder geval niets over bekend, aldus een woordvoerder.

Rechtszaak

De advocaat van Steenwijk zou al eerder om een rectificatie hebben gevraagd, waar Coldeweijer ook gehoor aan heeft gegeven. Dat is echter niet volgens de eisen van Steenwijk gebeurd en daarom wordt de vlogger nu alsnog voor de rechter gedaagd. Coldeweijer heeft de video over het gebruik van de dieetpillen inmiddels offline gehaald.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.