• Liefde
  • Samantha de Jong

Samantha de Jong: ‘Gerrit is niet bij de bevalling’

Door Redactie
Samantha de Jong: ‘Gerrit is niet bij de bevalling’

Over een kleine drie weken hoopt Samantha de Jong van haar zoontje te bevallen. Hoewel ze eigenlijk pas in december is uitgerekend, wordt de baby eerder gehaald. Er dreigt acuut gevaar en de artsen willen geen enkel risico lopen. Vader Gerrit zal echter niet bij de bevalling aanwezig zijn. Aan Story vertelt Samantha waarom.

Samantha de Jong (31) kan niet wachten totdat ze haar zoontje Djemino in haar armen kan houden. Hoewel de zwangerschap prima verloopt, wordt haar derde kindje toch eerder gehaald. ‘Ik voel me uitstekend. Maar zo goed als ik me voel, toch zagen de artsen bij de echo’s dat de placenta voor de ingang van de baarmoederhals zit. Dat is een groot risico wanneer ik weeën krijg. De placenta kan dan scheuren met alle gevolgen van dien.’ Samantha heeft in medische termen een placenta praevia. De placenta hecht zich dan onder in de baarmoeder en blokkeert de weg naar buiten waardoor er bloedingen ontstaan. ‘De artsen willen geen enkel risico nemen dat ik voortijdig weeën krijg met de kans op bloedingen. Daarom zal ik op 16 november van ons zoontje gaan bevallen. Via een keizersnee. Ik blijf daarna nog twee dagen in het ziekenhuis, en daarna mag ik heerlijk bijkomen in een kraamhotel.’

Woonwagenwereld

Samantha is nog altijd heel gelukkig met haar Gerrit. Toch zal hij niet bij de bevalling zijn. ‘Gerrit komt uit de woonwagenwereld en daar is het gebruikelijk dat een vrouw bij de bevalling aanwezig is. Een moeder of in mijn geval zal Gerrits dochter Thea erbij zijn. Zij staat naast me wanneer ik van Djemino beval en Gerrit wacht op de gang. Pas als Djemino geboren is, verlaat Thea de kamer en mag Gerrit zijn zoon voor het eerst zien. Ik vind het een mooie traditie.’ Thea staat Samantha de hele zwangerschap al bij. Zo ging ze meermaals mee naar de controles en was Thea ook de eerste die hoorde dat ze een broertje krijgt.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 44 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.