Ruzie om familiekasteel krijgt akelige wending voor ex-man prinses Caroline

Door Redactie
Ruzie om familiekasteel krijgt akelige wending voor ex-man prinses Caroline

Prins Ernst August van Hannover (68), die alleen op papier nog getrouwd is met prinses Caroline van Monaco (65), heeft een zware nederlaag geleden in de rechtbank. Nu is dat eerder gebeurd – hij werd meerdere malen tot allerhande (voorwaardelijke) straffen veroordeeld vanwege zijn losse handjes – maar nu stond er wel iets heel bijzonders op het spel: het eeuwenoude familiekasteel Marienburg in Duitsland.

Ernst August had in 2004 alle verplichtingen met betrekking tot het Huis van Hannover overgedragen aan zijn oudste zoon, prins Ernst August junior (39). Daar viel ook Marienburg onder. Het kasteel, dat tussen 1857 en 1867 werd gebouwd, was een cadeau van Ernst Augusts voorvader George V van Hannover aan diens echtgenote Marie van Saksen-Altenburg voor haar 39e verjaardag. Zo’n kasteel en alle grond eromheen onderhouden is echter een kostbare zaak, en Ernst August bleek platzak te zijn. Dat vertelde zijn zoon toen bekend werd dat hij Marienburg voor het symbolische bedrag van 1 euro wilde verkopen aan de deelstaat Nedersaksen, waar het kasteel staat.

Ondankbaar

Zijn vader was woest over de (uitgestelde) plannen voor de verkoop en toog naar de rechter, maar daar werd junior niet warm of koud van. ‘Mijn vader heeft zich in het verleden nooit om het slot bekommerd en heeft er nu niets meer over te zeggen. Ik ben de eigenaar van Kasteel Marienburg.’ Uiteindelijk verkocht hij het slot toch. Ernst August senior ontplofte, betichtte zijn zoon van ‘enorme ondankbaarheid’, het ondernemen van acties ‘achter de rug van zijn vader om’ en eiste het kasteel terug. Onlangs besliste de rechter dat dit niet gaat gebeuren. 

Beeld: Gettyimages

Lees het hele verhaal in Story. Editie 30 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.