RTL 4 neemt dertien jaar na doorstart afscheid van Koffietijd

Het ochtendprogramma Koffietijd is vrijdag voor de laatste keer te zien.

ANP
© Koffietijd

RTL 4 trekt de stekker uit het ochtendprogramma Koffietijd. De show trekt te weinig kijkers en is daarom vrijdag voor het laatst te zien.

Koffietijd begon in 1994 met presentatoren Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij, die tot en met 2000 de gezichten waren van het programma. Judith de Klijn en Sybrand Niessen volgden hen op, maar na een jaar stopte Koffietijd vanwege teleurstellende kijkcijfers.

Doorstart

In 2010 keerde het dagelijkse programma terug op televisie. Quinty Trustfull, Loretta Schrijver, Pernille La Lau, Patrick Martens en Vivian Slingerland behoren tot het huidige presentatieteam.

Vervaning

Het is nog niet duidelijk of er een vervangend programma komt. RTL liet eerder weten naar de 'mogelijkheden' te kijken voor een eventuele vervanging. Vooralsnog is er geen nieuwe show voor het tijdslot aangekondigd. Op RTL 4 zijn vanaf maandag herhalingen van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven te zien.

'Monument'

Nederland reageerde geschokt op de aankondiging dat Koffietijd van de buis verdwijnt. Zo liet ook premier Mark Rutte van zich horen: 'Ik vind het jammer dat jullie stoppen, er zijn zoveel mensen die hier naar kijken voor wie dit echt een vaste waarde is', stelde Rutte. Volgens hem is Koffietijd echt 'een monument'. Koffietijd is 'gewoon een heel fijn programma, en jullie doen het fantastisch. Ook de anderen die het gepresenteerd hebben', besloot Rutte, die de afgelopen jaren vijf keer te gast was. 'Het heeft toch een soort sfeer die voor heel veel mensen belangrijk is.'

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!