Roy Donders laat schuldeisers met lege handen achter!

Door Redactie
Roy Donders laat schuldeisers met lege handen achter!

Maanden verkeerde Roy Donders in onzekerheid over het faillissement van zijn kledingwinkel. Nu is eindelijk duidelijk wat de persoonlijke gevolgen zijn voor ‘de stylist van het zuiden’. 

Wandelen door het centrum van Tilburg moet een pijnlijke ervaring zijn voor Roy Donders (28). Op de Pieter Vreedestraat, waar eens het hoofdkantoor van zijn mode-imperium Rojami’s was gevestigd, zit sinds kort een ANWB-winkel. Een schuld van 159.993 euro is alles wat er nog over is van de kledingzaak. Na jaren van succes kregen zijn befaamde huispakken te maken met een tanende populariteit. Het aantal klanten daalde langzaam tot een zorgwekkend niveau. Terwijl de vrijetijdskleding stof lag te verzamelen, bleven leveranciers de zingende ondernemer rekeningen sturen.

Bestolen

Nog erger werd het toen criminelen de winkel wél bezochten, waarbij meerdere malen goederen uit de zaak werden ontvreemd. Waar Roy al die tijd voor vreesde, bleek uiteindelijk onafwendbaar. In december 2018 sprak de rechtbank van Zeeland-West-Brabant het faillissement van Rojami’s uit. Op Instagram schreef een emotionele Roy aan zijn volgers: ‘Lieve allemaal, via deze weg wil ik jullie helaas mededelen dat de winkel vandaag failliet is verklaard. Met heel veel pijn in mijn hart heb ik afscheid moeten nemen. Niet alleen ik, maar ook de rest van mijn familie heeft de afgelopen achtenhalf jaar keihard gewerkt om het te maken tot wat het nu is.

Failliet

Helaas heeft het niet mogen lukken. Ik vind het verschrikkelijk dit te moeten vertellen. Maar goed, het is niet anders... De hele detailhandel staat op zijn kop. De een na de andere winkel gaat failliet. Voor degenen die denken: Is Roy alles kwijt? Gelukkig niet. Ik heb mijn optredens nog en de afgelopen jaren heb ik wel wat gespaard. Wat dat betreft ga ik gewoon door en zie ik wel wat 2019 mij gaat brengen.’ Curator Fred Froger, verantwoordelijk voor de afwikkeling van dit dossier, heeft de taak om ervoor te zorgen dat de schuldeisers krijgen waar ze recht op hebben. Lange tijd was de precieze hoogte van de financiële last onbekend.

Bankroet

Kort na het bankroet werd gemeld dat het om 130.000 euro zou gaan, maar die optelsom bleek iets te rooskleurig. Roy keek ondertussen met angstige ogen naar zijn spaarvarken. Als zijn faillissement het gevolg was van onbehoorlijk bestuur, dan hadden de schuldeisers namelijk een mogelijkheid om zijn privévermogen aan te spreken. 

Beeld: Peter Smulders 

Bekijk de foto in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Roy Donders laat schuldeisers met lege handen achter!

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.