Roxeanne Hazes spant rechtszaak aan tegen moeder Rachel om erfenis

Roxeanne Hazes heeft een kort geding aangespannen tegen haar moeder Rachel Hazes.

Roxeanne Hazes
© Brunopress

De zaak heeft te maken met de erfenis van André Hazes senior, zo bevestigt de woordvoerder van de zangeres aan het ANP na berichtgeving van RTL Boulevard.

Over de zaak zijn nog weinig details bekend. In een verklaring liet de woordvoerder van de zangeres aan RTL Boulevard weten dat 'maandenlang achter de schermen, buiten de media en zonder procedures, geprobeerd is om opheldering te krijgen over een aantal relevante zaken'. 

Knoop doorgehakt

'Helaas blijft, gezien de gedane onderzoeken, er niets anders over dan dat de rechter de knoop doorhakt, hoezeer ook geprobeerd is om dit te voorkomen.' De zaak is niet alleen door Roxeanne aangespannen, maar ook door de persoon die na het overlijden van Hazes senior in 2004 testamentair bewindvoerder was.

In de verklaring zeggen Roxeanne en de bewindvoerder het te betreuren dat het nieuws van het kort geding in de media bekend is geworden. 'Zij zijn van mening dat de geschillen niet in de media, maar in de rechtszaal behandeld dienen te worden.'

Het kort geding dient volgens RTL Boulevard op 9 februari in de rechtbank in Utrecht.

'Gecompliceerde familie'

Eerder al vertelde Roxeanne over de huidige band met haar familie. De zangeres wil zichzelf en haar zoontje beschermen tegen alle familieperikelen: 'Tot hier en niet verder. En ik ga het anders doen. Ik ga wél luisteren.' Roxeanne was een tijdje terug te gast in Effe Relativeren, de podcast van Kaj Gorgels. Ze vertelt daarin ook kort over de relatie met haar familie. Ze spreekt over een ‘gecompliceerde verhaal’.

Mentale gezondheid

En daarmee wordt ook meteen duidelijk waarom de zangeres zo weinig contact heeft met de rest van de Hazes-clan: 'Ik weiger gewoon om mensen in mijn leven te houden of te halen, die geen goede invloed hebben op mijn mentale gezondheid. Dat kan ik me niet permitteren.'

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!