Ronn Moss na veertig jaar uit rockband gezet door beste vriend: 'Ik ben verraden'

Door Redactie
Ronn Moss na veertig jaar uit rockband gezet door beste vriend: 'Ik ben verraden'

Acteur en zanger Ronn Moss, wereldberoemd vanwege zijn rol van Ridge Forrester in The Bold & The Beautiful, is onlangs uit de band Player gezet. Moss was zanger en bassist in de rockband die hij ruim 40 jaar geleden samen met zijn goede vriend en gitarist Peter Beckett oprichtte, en waarmee ze de nummer 1-hit Baby Come Back scoorden.

'Mes in mijn rug'

Ondanks de acteercarrière is de band altijd blijven bestaan. Aan De Telegraaf legt hij uit waarom hij de band moest verlaten. 'Peter en ik zijn veertig jaar vrienden en bandleden geweest, maar ineens wilde hij zonder mij verder. Hij deelde me mee dat ik niet meer welkom was bij Player, alles was voortaan van hem. Zo werkt dat natuurlijk niet, het laatste woord is hier ook nog niet over gezegd. Ik ben er tegen wil en dank uitgeschopt. Het voelt verschrikkelijk om zo verraden te worden door iemand die in beslag wordt genomen door hebzucht en jaloezie. Ik heb ontzettend veel voor Peter gedaan en hem altijd als een echte vriend behandeld. Dit voelt als een mes in mijn rug.'

Solo

Bij de pakken neerzitten doet Moss niet. Hij gaat solo verder en tourt na de zomer langs podia in Nederland en België met Ronn Moss & Friends. Oud-Player bandmaat Jawn Star en een aantal Belgische muzikanten ondersteunen hem daarin. 'We brengen covers van mijn lievelingsliedjes, maar ook veel eigen geschreven nummers,' belooft Moss.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Ronn Moss na veertig jaar uit rockband gezet door beste vriend: 'Ik ben verraden'

Beeld & tekst: ANP