Ronald Koeman: Tranen van geluk én verdriet bij geboorte eerste kleinkind

Door Redactie
Ronald Koeman: Tranen van geluk én verdriet bij geboorte eerste kleinkind

Voor menigeen is het best wel even slikken om grootouder te worden, maar dat geldt niet voor onze bondscoach Ronald Koeman. Aan Story vertelt hij hoe intens hij ervan geniet, maar dat het tegelijkertijd ook voor gemengde gevoelens zorgt... 

Als succesvol bondscoach van het Nederlands elftal heeft Ronald Koeman sowieso al reden tot glimlachen. Onlangs kwam daar nog een extra reden bij: de geboorte van Ronalds eerste kleinzoon Xavi, die hem werd geschonken door zoon Tim en diens partner Chloë. ‘Xavi is onze eerste kleinzoon en dat is voor mij en Bartina iets heel bijzonders,’ vertelt Ronald aan Story. ‘En we waren er eerlijk gezegd ook wel een beetje aan toe. Ik ben 56 en je hoort op mijn leeftijd van veel mensen om je heen hoe speciaal het is om kleinkinderen te hebben. En inderdaad, de verhalen kloppen helemaal. Wat ik er bijzonder aan vind is het idee dat je eigen kind een kind krijgt. Tegelijkertijd word je weer even in de tijd teruggeworpen, naar hoe het was toen je zelf voor het eerst vader werd. Mooi om mee te maken. Overigens heeft onze kleinzoon ook nog twee overgrootmoeders. Mijn moeder leeft gelukkig nog en die van Bartina ook. Dat is toch ook wel bijzonder.’ Helaas verloor Ronald zijn vader Martin, ooit ook topvoetballer, al in 2013. Nog altijd doet het overlijden van zijn vader hem veel verdriet, zeker ook omdat hij nooit afscheid van hem heeft kunnen nemen. 

Dit artikel komt uit Story. Editie 24 ligt nu in de winkel of lees je verder via Blendle

Ronald Koeman: Tranen van geluk én verdriet bij geboorte eerste kleinkind

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP