Romy Monteiro zet rem op gezinsuitbreiding

Door Redactie
Romy Monteiro zet rem op gezinsuitbreiding

Romy Monteiro droomde eerder van een kindje van haar vriend Jasper Suyk. Nu heeft de musicalster plotseling een rem op de kinderwens gezet. In Story vertelt ze waarom ze absoluut geen moeder wil worden op korte termijn.

Meer dan ooit zijn Romy Monteiro (27) en haar vriend Jasper ervan overtuigd dat ze samen willen blijven. Het afgelopen jaar waren ze al vrijwel dagelijks bij elkaar, maar nu ze zo’n lange tijd gedwongen op elkaar waren aangewezen, weet de zangeres dat hij de ware is. ‘Eigenlijk wist ik dat al,’ vertelt Romy aan Story. ‘We hebben het heerlijk met zijn tweetjes.’ Af en toe hadden ze een klein logeetje. Romy’s nichtje Laura beviel begin januari van dochtertje Louisa. ‘Op de dagen dat Laura werkt, gaat Louisa naar de kinderopvang. Vanwege de coronacrisis was die gesloten, en toen vroeg ze of ik twee dagen per week op Louisa kon passen. Jasper en ik hebben die tijd samen met Louisa doorgebracht. Het was ontzettend leuk.

Een eigen gezin

Ik vond het ook bijzonder om te zien hoe Jasper als ‘vader’ zou zijn. En ja, dat is een mooi vooruitzicht.’ Toch heeft Romy niet het gevoel dat ze op korte termijn een gezin wil stichten. ‘Integendeel. Je zou kunnen zeggen dat ik er nu een rem op heb gezet. Normaal pas je een paar uurtjes op en is alles even leuk. Maar omdat Louisa twee volle dagen per week bij ons was, heb ik echt kunnen ervaren hoe het is om moeder te zijn. Ik vond dat best heftig. Je kan niet even rustig een zakelijk telefoongesprek voeren. De tijd die je hebt, is voor het kindje. Dat moet ook. Je kunt niet spontaan iets ondernemen. Het is niet zo dat ik nooit kinderen wil. Ik hoop op een dag zeker moeder te worden. Maar ik stel dat wel voor langere tijd uit. De komende jaren wil ik echt in mijn carrière investeren.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 23 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Romy Monteiro zet rem op gezinsuitbreiding

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.