• Liefde

Romy Boomsma heeft derde bevalling als 'niet pijnlijk' ervaren

Door Redactie
Romy Boomsma heeft derde bevalling als 'niet pijnlijk' ervaren

Romy Boomsma is drie keer bevallen, maar de ervaringen lopen totaal uiteen. De eerste keer beviel ze in het ziekenhuis en had ze ontzettend veel pijn: een groot contrast met de derde bevalling. Op Instagram vertelt ze waarom ze toen géén pijn ervoer.

Slechts een paar dagen na haar derde bevalling deelde Romy al een paar snippers info over de bijzondere gebeurtenis en nu vertelt ze nogmaals over het moment. Dit doet ze naar aanleiding van een vraag die ze krijgt van een fan, over hoe de moeder van drie omging met pijn bij een thuisbevalling.

Ontspannen

Romy laat weten haar laatste bevalling niet als pijnlijk te hebben ervaren, in tegenstelling tot haar eerste ziekenhuisbevalling. 'En dat was er eentje met pijnstilling', begint de brunette. 'Mijn truc de laatste keer was ontspannen. Waar ik me tijdens mijn eerste bevalling constant tegen de weeën aan het verzetten was en daardoor heel gespannen bleef, waardoor de ontsluiting voor geen meter vorderde, kon ik me de laatste keer compleet ontspannen en me overgeven aan de weeën door erin mee te gaan. Misschien omdat ik nu wist dat verzetten geen enkele zin heeft en juist averechts werkt. En misschien ook wel omdat ik me zo kalm voel sinds we hier wonen.”

Ademhalen

'Probeer te blijven ademen en focus op je ademhaling en alles ontspannen tijdens een wee', vervolgt Romy haar verhaal. 'Weet ook dat naar het ziekenhuis gaan of wel voor pijnstilling kiezen geen falen is, doen wat goed voelt.' Tot slot heeft ze nog een paar boekentips voor haar zwangere fans én steekt ze hen een hart onder de riem. 'Fijne boeken vond ik Mama’en van Nina Pierson, De Vrije Geboorte van A.M. Korteweg en Positief Over Bevallen van Milli Hill. De strekking van al die boeken is hetzelfde, you got this. Hoe het ook loopt.'

Droomboerderij

Romy en Arie stapten in 2015 in besloten kring in het huwelijksbootje. Het feest vierden ze in restaurant Balthazar’s Keuken in Amsterdam. Inmiddels hebben ze hun Amsterdamse ‘garagewoning’ verlaten en wonen ze met hun drie kinderen – Bobby (4), Mozes (2) en Juniper (0) – op hun droomboerderij onder de rook van de hoofdstad.

Beeld: Peter Smulders | Flaironline.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.