Rogier Smit onthult bizar geheim: ‘Willem Oltmans is mijn biologische vader'

Ruim veertig jaar liep Rogier Smit rond met het gevoel dat hij geen echt kind van zijn vader was. Dat gevoel bleek te kloppen.

Rogier Smit
© Peter Smulders

Op zich al een opmerkelijk verhaal, maar de echte bom ontploft deze week in Story. De realityster claimt: ‘Willem Oltmans is mijn vader, ik heb het zwart op wit...’ 

De jaarwisseling mag achter de rug zijn, in de showbizz is het nu pas tijd voor het echte vuurwerk! En dat andermaal met een hoofdrol voor voormalig Paleis voor een Prikkie-ster Rogier Smit (48). Dit keer eens niet vanwege zijn scheidingsoorlog met voormalig echtgenoot Frank Jansen (76), maar om bizar familienieuws! ‘Al eigenlijk heel mijn leven liep ik met het gevoel rond dat de man van wie werd gezegd dat hij mijn biologische vader zou zijn, dat niet was. Dat gevoel is moeilijk te omschrijven, maar het was te sterk om te negeren,’ vertelt Rogier aan Story.

Biologische vader

‘In de tijd dat ik in Leeuwarden woonde heb ik de stap gezet en een dna-test gedaan. Het klopte: ik heb een andere vader dan mij altijd is verteld.’ Met die schokkende mededeling kwam ook een bittere teleurstelling. Rogier zal zijn vader nooit een knuffel kunnen geven. Eerder zei hij: ‘Mijn biologische vader is inmiddels overleden en ik merk dat ik het daar erg moeilijk mee heb.'

Groot geheim

Elkaar in levenden lijve zien zit er dus helaas niet meer in, informatie over Rogiers ware verwekker blijkt volop voorhanden! En het geheim waar-mee hij zó lang rondliep zal met hoofdletters in de showbizz-annalen worden bijgeschreven: Rogier claimt tegenover Story namelijk dat hij een zoon is van de legendarische journalist en schrijver Willem Oltmans! ‘Ik heb het eerst zelf verwerkt,’ vertelt Rogier. ‘Nu ik het een plek heb kunnen geven, kan ik het delen.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 01 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.