• Heel Holland Bakt

Robèrt van Beckhoven vindt het heel naar om zichzelf in Heel Holland Bakt te zien

Door Redactie
Robèrt van Beckhoven vindt het heel naar om zichzelf in Heel Holland Bakt te zien

Jurylid Robèrt van Beckhoven kijkt zondag thuis op de bank naar de finale van Heel Holland Bakt, maar vindt het "heel erg naar" om naar zichzelf te kijken. "Vijf jaar geleden vond ik het echt heel moeilijk, nu gaat het wel. Maar het is niet leuk", zegt de meester-patissier in het AD.

BN'er

De bekendste bakker van Nederland beseft zelf niet hoe bekend hij is. Geregeld willen mensen die in zijn winkel of restaurant langskomen met hem op de foto. "In eerste instantie schrikken mensen als ze me zien. Hij is er echt! Als mensen bijvoorbeeld een taartje bestellen, dan zeg ik: zal ik je even rondleiden? Ik vind het leuk om over mijn vak te vertellen. Zie ik daarna op Facebook dat ik er zo normaal onder ben gebleven. Ik ben ook niet veranderd. Ik heb geloof ik niet in de gaten dat ik zo bekend ben."

Volgens Van Beckhoven is de finale van de bakwedstrijd de spannendste ooit. "Het heeft alles in zich. Een lach en een traan. Tot op de laatste seconde blijft het spannend wie gaat winnen." Zondag is op NPO1 in de finale van Heel Holland Bakt te zien of Hans, Marjolein of Gwenn zich de beste thuisbakker van 2017 mag noemen.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron en beeld: ANP