• Heel Holland Bakt

Robèrt van Beckhoven in 'Heel Holland Bakt' kritisch op Vincent van Gogh: ‘dit klopt niet’

De Heel Holland Bakt-aflevering van zondagavond stond volledig in het teken van Vincent van Gogh. In tegenstelling tot Janny van der Heijden, is collegajurylid Robèrt van Beckhoven overduidelijk niet onder de indruk van de wereldberoemde Aardappeleters-schilder.

Door Redactie
robert van beckhoven

Tekst - Eveline van Gils

De meesterbakker is geen fan van de meesterschilder, zo veel is duidelijk. Wanneer het juryduo voor een replica van het wereldberoemde Slaapkamer in Arles staat, kan Robèrt zich niet meer inhouden. 'Dit klopt niet', zegt hij terwijl hij naar een scheve muur in het schilderij wijst.

'Dit klopt toch gewoon niet?'

Janny probeert het nog voor Van Gogh op te nemen. 'Dat is de grap, dat zeggen mensen altijd, dat hij die muur niet goed heeft geschilderd, maar die muur daar was scheef.' Toch houdt Robèrt voet bij stuk. 'Maar dit klopt toch ook niet?', zegt hij terwijl hij naar een andere hoek van het schilderij wijst. 'Artiesteninterpretatie', lacht Janny, waarop Robèrt licht geïrriteerd 'tuurlijk, laten we het maar over bakken hebben' antwoordt.

In vorm

Kijkers kunnen er wel om lachen. 'Robèrt kijkt naar een schilderij van een van de beroemdste schilders ooit: 'Dit klopt niet', 'dit klopt ook niet'' Sowieso lijkt het juryduo dit seizoen weer helemaal in vorm. Vooral het begin van de aflevering kon de kijkers bekoren. Daarin zien we Janny en Robèrt in foute sportoutfits springen. 'Dit is waarom het programma zo leuk is', schrijft een kijker. 

Heel Holland Bakt is iedere zondag om 20:30 te zien bij Omroep MAX op NPO 1.

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Bron: Veronica Superguide

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!