Robert Blake verloor sterrenstatus door moord op tweede echtgenote

Deze zomer hoopte hij zijn 90e verjaardag te vieren, maar het mocht niet zo zijn. Acteur Robert Blake kampte met een hartaandoening waaraan hij op 9 maart overleed in Los Angeles in het bijzijn van zijn kinderen – na een leven dat al vanaf zijn kinderjaren roerig was.

Robert Blake
© GettyImages

Robert werd op 18 september 1933 geboren in New Jersey als Michael James Gubitosi. Zijn ouders waren vaudevilleartiesten, die optraden met een variétéachtige act. Blake raakte daardoor al vroeg geprikkeld om op te treden, helemaal nadat hij met zijn ouders naar Hollywood was verhuisd. ‘Toen ik op straat begon te dansen, werd er geld naar me gegooid,’ vertelde Robert eens. ‘Als je heel jong bent, hoef je niet veel te doen om schattig te zijn. Maar ik was getalenteerd!’

Lastige acteur

Nadat hij wat figurantenrolletjes had gespeeld, had hij op zesjarige leeftijd al een hoofdrol in Our Gang, een serie korte komische films. Dat was het begin van een lange acteercarrière, waarin hij tientallen rollen vertolkte. Echter, hoe groter het succes werd, hoe onaangenamer Robert zich ging gedragen. Al snel stond hij te boek als een lastige acteur, die geregeld met collega’s op de vuist ging! Het lukte Robert beheerster te worden, waardoor hij nog jaren in Hollywood kon meedraaien. Robert werd gezien als een van de beste acteurs van zijn generatie, maar na de moord op zijn tweede vrouw Bonny Lee Bakley in 2001 was er in één klap vrijwel niets meer over van zijn sterrenstatus.   

Niet de vader

Roberts eerste huwelijk werd gesloten in 1961 met actrice Sondra Kerr, met wie hij zoon Noah en dochter Delinah kreeg. Het huwelijk strandde in 1983. Het duurde daarna lang voordat hij zich weer wilde binden. Maar in 2000 gaf Robert zijn jawoord aan Bonny Lee Bakley, die hij een jaar eerder had ontmoet. In de zomer van 2000 kregen ze samen dochter Rose, maar er gingen verhalen rond dat Robert niet de vader was. Na een DNA-test kon Roberts vaderschap worden vastgesteld.

Aansprakelijk voor Bonny's dood

Deze storm was nog niet gaan liggen, of Robert stond op 4 mei 2001 met véél tragischer privénieuws op de voorpagina’s. Bonny was doodgeschoten op een parkeerterrein van een restaurant in Los Angeles, waar ze samen hadden gegeten! Robert zei onschuldig te zijn, maar werd na een jaar toch gearresteerd. In maart 2005 werd Robert vrijgesproken. Echter, later dat jaar oordeelde een jury in een civiele rechtszaak dat hij toch aansprakelijk was voor Bonny’s dood. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 13 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.