Rob Verlinden neemt stilletjes afscheid van televisie

Door Redactie
Rob Verlinden neemt stilletjes afscheid van televisie

Meer dan 30 jaar was hij een vast gezicht op televisie; Nederlands bekendste tuinman Rob Verlinden. Maar dit weekend heeft hij stilletjes afscheid genomen van zijn tv-carrière.

Laatste uitzending

Waar Humberto Tan groots afscheid nam van zijn rol als presentator bij RTL Late Night, hield Rob het juist stil. Afgelopen zaterdag was de tuinman voor het laatst te zien in Rob's Grote Tuinverbouwing. Hij moet er nog erg aan wennen dat hij niet meer op tv te zien zal zijn. 'Ik moet erg aan het hele pensioenidee wennen. Maar écht helemaal weg ga ik niet, ik blijf natuurlijk wel de pater familias, en ik blijf ook een item in het programma maken,' zegt hij tegen het AD. 

Ziekenhuisopname

De tv-tuinman heeft besloten om een stap terug te doen na een recente ziekenhuisopname. 'Toen ik in dat ziekenhuisbed lag, dacht ik: ‘Dit kan zo niet langer’. Het zag er lelijk uit voor me. De ontsteking voelde alsof iemand met een staalborstel een open wond zat te aaien. Vreselijk. Ik heb toen besloten: nu moet ik gaan genieten. Het is de hoogste tijd. Voor mezelf, maar ook voor mijn partner.'

Nieuwe titel

Na de zomer gaat het programma door onder de titel De Grote Tuinverbouwing. Ivo Putman neemt het stokje van Rob over. Het tv-icoon heeft vertrouwen in het nieuwe programma. 'Het is een geoliede machine, mijn collega's gaan het allemaal makkelijk redden. Ook mijn opvolger Ivo is goed klaargestoomd. Hij heeft er zin in, maar moet nu wel zijn eigen karakter gaan vormen in het programma. Hij aapt mij nog wel eens na, maar moet vooral lekker zichzelf zijn.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Rob Verlinden neemt stilletjes afscheid van televisie

Beeld: Edwin Smulders