Rob Goossens verklapt wat BN'ers betaald krijgen voor te gast zijn in talkshows

Rob Goossens

Rob Goossens (32) en Luuk Ikink (40) beantwoorden in de nieuwe rubriek van De BLVD Podcast vragen van luisteraars over hoe het er in de mediawereld aan toegaat. Het tweetal onthult in de laatste aflevering hoeveel talkshowgasten nu echt betaald krijgen.

Rob vertelt in de nieuwste podcast aflevering dat er normaliter niet wordt betaald. Alleen gaat deze regel niet op voor 'mensen wiens werk het is om een bepaald onderwerp uit te zoeken en voor te bereiden' en vervolgens te gast zijn in een talkshow. 'Dan is het product het verhaal in de talkshow waar dan voor afgerekend wordt', aldus Goossens.

Zakken vol

Het bedrag wat BN'ers voor een talkshow bezoek krijgen staat dus niet vast. Volgens Rob kunnen de prijzen wel aardig omhoogschieten. Al loopt niet iedere BN'er de studio uit met zakken vol geld. Angela de Jong vraagt bijvoorbeeld niets voor haar aanwezigheid. 'We weten dat Peter R. de Vries veel kreeg, maar we weten ook hoe serieus Peter de voorbereiding nam. Dus als iemand het waard was, dan was hij het wel', vertelt Rob.

'Zonde van het geld'

Volgens Goossens beginnen de bedragen bij 350 euro, maar er zijn ook BN'ers waaronder Marc-Marie Huijbregts, die 2000 euro per bezoek krijgen. Iets waar Rob het overigens niet mee eens is, hij noemt het hoge bedrag 'totaal zonde van het geld'. Ook Luuk schrikt bij het horen van de hoogte van het bedrag. 'Als dat het is, vind ik het bijna... dan moet je wel héél veel kijkers naar het programma trekken. Dan moet het ook wel duidelijk worden in de cijfers van: als die persoon er zit, nou, dan moet je eens zien hoeveel jonge, frisse tv-kijkers er opeens blijven plakken.'

Bron: RTL Boulevard

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.