Richard Groenendijk neemt even een break

Door Redactie
Richard Groenendijk pauze

Richard Groenendijk neemt voor het eerst in zijn 23-jarige carrière anderhalf jaar vrij. "Maar ik heb alweer twaalf kantjes geschreven voor mijn nieuwe programma. Het is nooit rustig in mijn hoofd", zegt de 46-jarige cabaretier in een interview met het AD.

Richard neemt volgende maand met pijn in het hart afscheid van zijn voorstelling 'Om alles!'. "Ik heb de show nu bijna 220 keer gespeeld. Normaal gesproken ben je blij dat de zomer eraan komt: klaar, lekker nieuwe dingen doen. De voorstelling gaat over loslaten, maar mij lukt dat niet met dit programma. Het was geweldig, overal uitverkochte zalen. De mensen trokken de lampen van het plafond…”

Oude Luxor

De laatste voorstelling is niet toevallig in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. "Ik zal altijd in het Oude Luxor beginnen én eindigen. Geen zaal die zó hard lacht. Het liefst zou ik er een slaapkamer hebben.”

Nederig

Ondanks al zijn successen blijft Groenendijk bang om te falen. "Dat komt omdat ik ben begonnen tussen de frituurpannen", zegt hij. "De afgelopen tien jaar heb ik absoluut geen klagen, maar ik blijf nederig."

Richard Groenendijk neemt even een break

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders