René van Kooten verbiedt 11-jarige dochter zangcarrière

De kinderwens van René van Kooten werd vervuld toen grote liefde Tanya hem twee dochters schonk. Vier jaar geleden maakte het echtpaar een angstige tijd door, toen Tanya van hun jongste beviel en ze beiden in het ziekenhuis voor hun leven moesten vechten. Alles kwam goed, maar nu is het zijn oudste dochter die René in de ‘bezorgde vader’-modus doet schieten.

René van Kooten

Nadat René van Kooten (50) vijftien jaar geleden voor het laatst de hoofdrol in de musical Les Misérables speelde, kruipt hij nu opnieuw in de huid van zijn personage Jean Valjean. ‘Aan deze voorstelling heb ik zoveel dierbare herinneringen,’ vertelt René aan Story.

'Ik weet nog dat ik vijftien jaar geleden een heel grote kinderwens had. Tanya en ik waren toen al samen en ik wist dat zij de moeder van onze kinderen zou worden. Die kinderwens werd tijdens de musical enorm gevoed omdat ik elke voorstelling de kleine Cosette in mijn armen moest houden. De kinderwens is inmiddels vervuld. Met Tanya heb ik twee prachtige dochters gekregen.’ 

Grote angst

Elf jaar geleden werd hun dochter Senna geboren en Sophie kwam in november 2018 na amper 26 weken zwangerschap ter wereld. Tanya was ernstig ziek geworden en als de artsen niets zouden doen, kwamen de levens van moeder en kind in gevaar. ‘Ik dacht altijd te weten wat angst is, maar nu weet ik écht hoe het is om bang te zijn. De afgelopen maanden was ik doodsbang om hen te verliezen. Ze hebben alle twee voor hun leven moeten vechten,’ zei hij destijds. De opluchting was dan ook groot toen moeder en dochter maanden later allebei weer naar huis mochten.

Zangtalent

Nu zegt René: ‘Sophie is een levendig meisje. Ze doet het enorm goed en we genieten als gezin van elkaar.’ Of zij zijn zangtalent heeft geërfd, weet René nog niet. ‘Senna in elk geval wel. Zij houdt van zingen en heeft ook les. Onlangs hebben ze met hun bandje voor het eerst opgetreden.' Hoewel René het talent van zijn dochter erkent, ziet hij er niets in om haar mee te laten doen aan talentenjachten. ‘Zeker niet op televisie. Ze wil heel graag aan het Juniorsongfestival meedoen, maar dat heb ik echt verboden. Ik wil dat ze in de luwte met haar hobby bezig is. Gewoon lekker zingen en je ontwikkelen. Zonder al dat gedoe van buitenaf.'

Lees het hele verhaal in Story. Editie 02 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.