René Mioch krijgt koninklijke onderscheiding

Door Redactie
René Mioch krijgt koninklijke onderscheiding

René Mioch is maandag verrast met een koninklijke onderscheiding. De filmjournalist mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Mioch kreeg het lintje van de Amsterdamse locoburgemeester Touria Meliani uitgereikt vanwege zijn inzet voor de Nederlandse filmindustrie.

Mioch werd geprezen als invloedrijke ambassadeur van film en Nederlandse films in het bijzonder. Zo heeft hij in zijn 35-jarige carrière als recensent, presentator en producent van verschillende filmprogramma's voor veel Nederlandse acteurs, regisseurs, cameramensen en filmprojecten 'de deuren geopend naar een internationaal podium.'

Rembrandt Awards

De filmjournalist nam het initiatief voor de filmpublieksprijs de Rembrandt Awards en richtte de Stichting Shortcutz Amsterdam, een platform voor jong Nederlands filmtalent, op. Mioch werd in 2006 lid van The lnternational Academy of Television Arts & Sciences, een van de organisaties achter de Emmy Awards.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.