Rel achter de schermen bij Urk!: ‘Jacomien door conflict uit serie geweerd’

Door Redactie
Rel achter de schermen bij Urk!: ‘Jacomien door conflict uit serie geweerd’

Fans van de serie Urk! hebben op social media massaal hun misnoegen geuit over het ontbreken van Jacomien Zoer dit seizoen. En dat blijkt niet aan de blonde flapuit zelf te liggen, want zij was al even verbaasd dat ze ineens nauwelijks meer hoefde op te komen draven...

Bij Story meldde zich een bron die vertelt dat er het nodige loos is. Het draait allemaal om blondine Jacomien Zoer (32). Aanvankelijk was zij een van de grootste publiekslievelingen, maar nu is ze nauwelijks nog in beeld. ‘Dat heeft te maken met een conflict dat op de set is ontstaan,’ vertelt onze bron.

Niet ingeroosterd

‘Voormalig medewerker William Mazereeuw, de geestelijke vader van de serie, is om die reden vertrokken. Jacomien heeft zich toen solidair met hem verklaard. Daarna is de sfeer omgeslagen. Ineens hoefde ze nauwelijks meer te komen. Pas vorige week zat ze er voor het eerst weer even in. Het werkt bij zo’n serie zo dat jij aangeeft wanneer je beschikbaar bent om te filmen. Op basis daarvan wordt een planning gemaakt. Jacomien was veelvuldig beschikbaar, maar werd ineens niet meer ingeroosterd.’

Verbaasde Jacomien 

Story vroeg Jacomien om haar reactie op het verhaal. Zij zegt: ‘Het klopt dat ik gewoon beschikbaar was en dat heb aangegeven. Het seizoen ervoor was ik in alle afleveringen te zien. Ik had daarom ook verwacht dit keer meer gevraagd te worden. Dat is toch niet zo heel gek? Ik krijg daar na elke aflevering ook heel veel vragen over via social media. Als ik had geweten dat het zo zou lopen, had ik bedankt voor dit seizoen.’ De eerdergenoemde geestelijke vader van de serie William Mazereeuw laat weten het gebeurde achter zich te willen laten. Wel bevestigt hij vanwege een conflict vertrokken te zijn bij de serie en dat Jacomien zich solidair met hem verklaarde.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 30 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.