Reis naar Moldavië hakte erin bij Jan Slagter

Door Redactie
Reis naar Moldavië hakte erin bij Jan Slagter

Jan Slagter is behoorlijk ontdaan van zijn reis naar Moldavië teruggekomen. Daar zag hij vorige week met eigen ogen hoe honderden gevluchte Oekraïners onderdak zochten. De presentator zag naar eigen zeggen 'de wanhoop in hun ogen'.

'Ik heb een hoop ellende gezien in m'n leven, veel armoede en ik ben in heel veel landen geweest maar dit... dit heeft er bij ons wel ingehakt bij de ploeg', zei de Omroep MAX-baas woensdagavond in SBS6-talkshow HLF8. Slagter reisde af naar Moldavië om te filmen waarom hulp zo dringend nodig is. Donderdag staat het programma Tijd voor MAX in het teken van de noodhulp aan vluchtelingen.

Rolkoffertje

Slagter zag talloze mensen over een brug aan komen wandelen met slechts een rolkoffertje bij zich. 'Alleen maar moeders en ouderen met baby's tegen hun aangeklemd. Het was -10, gevoelstemperatuur -20. Je ziet ze passeren op een meter, tranen in de ogen, want ze hebben net afscheid genomen van hun man of van hun zonen of wie dan ook en dan kijken ze je aan en zeggen ze: 'ja en nu? Waar moet ik naar toe?'

Enige bezit

Volgens Slagter waren velen van de vluchtelingen goed gekleed en hadden ze tot voor kort 'een mooi leven, een baan en een flat.' 'En nu is hun koffer nog het enige bezit dat ze hebben.'

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.