Reddende engel Montana schiet familie Meiland te hulp met goed gereedschap

Ondanks dat de meeste kijkers vorige week afhaakten bij het gegil in Chateau Meiland, stond er toch weer een nieuwe aflevering op de planning gisteravond. 

Montana Meiland
© SBS

Om voor wat afwisseling te zorgen, begon de aflevering ditmaal in het huis van Montana in plaats van in het stoffige pension van Erica en Martien. Zelfs zijzelf zijn inmiddels wel klaar met al dat gesjouw en geklus. 

‘Helemaal geen vrij, gewoon het hele weekend door’, klaagt Martien. Erica vervolgt: ‘En volgende week Maxime verhuizen. ‘We lopen van de ene verhuizing naar de andere’, aldus Martien. 'We hebben eigenlijk geen leven, ik ben er helemaal klaar mee’, roept Erica.

Reddende engel

Als Erica en Martien de wasmachine van Montana hebben afgeleverd bij haar nieuwe huis, racen ze als een gek weer naar hun pension - dat eigenlijk 1 mei open moest gaan. Om er een beetje vaart in te brengen komt Montana langs met haar gereedschap. Zelfs zij kan het niet meer aanzien dat haar ouders en zus met botte spullen de boel aan het slopen zijn. ‘Nou ik heb inmiddels best wel wat gereedschap verzameld en ik ben er ook achter dat dat heel slim is om te doen’, aldus reddende engel Montana. Ze schiet dan ook meteen Maxime te hulp die met haar schoen probeert een balk eruit te rammen. ‘Wacht even, zal ik het even losschroeven?’, vraagt Montana nog lieflijk. 

Handen uit de mouwen

Gelukkig voor de Meilandjes blijft slim nadenkende dochter Montana nog even hangen. In plaats van klagen over het niet snel zien van resultaat, steekt ze de handen maar al te graag uit de mouwen. ‘Ik ga even puin zakken halen, normale, goede scheppen en een harde bezem zodat je alles bij elkaar kan vegen.’ In plaats van blij te zijn met alle hulp die ze krijgen, vragen Erica en Maxime zich af waar al dat gereedschap voor nodig is. ‘We hebben toch een bezem? Ik heb ‘m net nog gezien.’

Zichtbaar geïrriteerd

‘Ik vind dat je het goed moet opruimen, anders wordt het één grote chaos’, aldus de wijze Montana. 'Maar ja, als jij gewoon geen spullen hebt om dat lekker op te ruimen (…) Dat kost drie euro, daar ga je toch echt niet op besparen!’ Vervolgens zoekt Montana zich nog rot naar de bezem die ‘kortgeleden’ nog is gezien door mama Erica. ‘Zij zeggen dat er een bezem is. Zo ging het in het chateau ook. Dan had je wat nodig en moest je eerst overal kijken waar het lag. Het schiet zo niet op. Dan wordt het een beetje plodderwerk’, aldus Montana die zichtbaar geïrriteerd is door de werkwijze van haar familie. ‘Je kan beter alles netjes opruimen, dat is veel fijner werken.’ Dat ze de enige Meiland-telg is met gezond verstand blijkt maar weer als de bezem - waar ze al tien minuten naar op zoek is - vlak naast Erica staat. ‘Ja, ik zag ‘m niet. Ik ben gefocust op andere dingen.’ 

'Heilige Montana'

De kijkers die nog zijn overgebleven zijn ook opgelucht dat Montana een beetje wijsheid komt brengen in het programma.  'Montana, daar heb je wat aan!', twittert een kijker enthousiast. De Meiland-telg wordt zelfs 'Heilige Montana' genoemd. Hopelijk verschijnt ze nog wat vaker in Chateau Meiland.

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!