Rechter oordeelt in 'kroketzaak' tussen Hazes en Coldeweijer

De rechtbank van Amsterdam doet maandag uitspraak in het kort geding dat Rachel Hazes tegen Yvonne Coldeweijer heeft aangespannen.

Rachel Hazes

Hazes en Coldeweijer stonden twee weken terug tegenover elkaar in de rechtbank. Hazes wil dat Coldeweijer een video rectificeert waarin zij uitspraken doet over de rol van Hazes bij het uitlekken van een persoonlijke brief van haar zoon André Hazes aan diens ex Sarah van Soelen.

Coldeweijer beweert dat de vermeende rol van Hazes in het uitlekken van die brief de reden is dat moeder en zoon momenteel geen contact hebben. De video is ruim 130.000 keer bekeken. Hazes gaf in de rechtbank toe dat er op het moment minder contact is met haar zoon André, maar dat zou een andere oorzaak hebben.

'Gecremeerde kroket'

Ook wenst Hazes dat Coldeweijer haar niet meer 'gecremeerde kroket' noemt. Jaap Versteeg, de advocaat van Hazes, noemde die term 'zeer kwetsend', omdat hij een verwijzing naar de dood bevat.

Opnieuw online gezet

Eerder had Coldeweijer de video al offline gehaald na een sommatie van Hazes, maar op 27 december besloot zij de video toch weer online te zetten. Coldeweijer is er namelijk zeker van dat zij gelijk heeft en er geen contact is tussen Hazes en haar zoon André. 'We hebben de waarheid zelf kunnen aanschouwen en ik zal me daarom ook niet laten intimideren', aldus Coldeweijer.

Rechtszaak tegen Roxeanne

De zaak tegen Coldeweijer is niet de enige rechtszaak die Rachel op de planning heeft staan. Haar dochter Roxeanne Hazes heeft namelijk een kort geding aangespannen tegen haar moeder. De zaak heeft te maken met de erfenis van André Hazes senior, zo bevestigt de woordvoerder van de zangeres aan het ANP na berichtgeving van RTL Boulevard.

Over de zaak zijn nog weinig details bekend. In een verklaring liet de woordvoerder van de zangeres aan RTL Boulevard weten dat 'maandenlang achter de schermen, buiten de media en zonder procedures, geprobeerd is om opheldering te krijgen over een aantal relevante zaken'. 

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!