Rechter doet uitspraak over beslag op villa van Jan des Bouvrie

De rechter doet maandag uitspraak over het beslag dat de twee oudste kinderen van Jan des Bouvrie op zijn villa in Naarden hebben gelegd.

Door Luna Eveleens
Jan des Bouvrie

Maandag 23 januari diende in de rechtbank van Lelystad een kort geding, waarin weduwe Monique des Bouvrie het beslag probeerde te beëindigen.

Dochter Nicole en zoon Jean-Marc uit het eerste huwelijk van Jan stonden tegenover hun stiefmoeder Monique, die samen met Jan ook twee kinderen heeft: Jan junior en Bo. De oudste kinderen van Jan, die eind 2020 overleed, hebben beslag laten leggen op de villa van Jan omdat zij ontevreden zijn over de manier waarop de erfenis van hun vader wordt verdeeld.

Wantrouwen

Nicole en Jean-Marc lieten 23 januari weten veel wantrouwen te voelen richting Monique, onder meer omdat zij gebrekkig inzicht zouden hebben gekregen in het testament. De broer en zus willen het beslag beëindigen mits 'er een vervangende zekerheid wordt aangeboden', aldus hun advocaat Menno van Gaalen.

Zekerheid

Marjolein Hees, de advocaat van Monique, Bo en Jan junior, stelde dat Monique en haar zoon Jan niets hebben gedaan om wantrouwen te voeden en altijd goed hebben willen overleggen. Nicole en Jean-Marc willen nu meer 'dan waarop zij recht hebben', stelde hun advocaat. De vordering is pas bij overlijden van Monique opeisbaar en de oudste kinderen willen 'zekerheid' halen waar ze geen recht op hebben, aldus Hees.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!