Raymi Sambo wil conform de wet gestraft worden

Door Redactie
Raymi Sambo wil conform de wet gestraft worden

Raymi Sambo vindt dat hij te zwaar is gestraft. Dat vertelt de All Stars-acteur aan het ANP. Woensdag maakte Sambo bekend dat hij in hoger beroep gaat tegen de straf die hij opgelegd kreeg voor de mishandeling van een vrouw tijdens oudejaarsnacht.

'Ik erken dat ik fout zat, maar ik wil onderzoeken waarom ik niet conform de wet ben gestraft', aldus de acteur. Sambo kreeg begin september te horen dat hij voor het incident een werkstraf van 100 uur krijgt en dat hij ruim zesduizend euro schadevergoeding moet betalen.

Komt niet overeen

'Er is in de nacht van 31 december iets gebeurd dat mijn cliënt nog steeds betreurt. Dat betekent dat hier een juridische consequentie aan verbonden is, die hij begrijpt en accepteert. De strafmaat die echter nu is toegepast komt niet overeen met vergelijkbare overtredingen van dezelfde aard en de daarbij behorende sancties', luidt de verklaring van zijn advocaat Lenny Jagtenberg. 'We hebben geen goed gevoel over het verloop van de zitting en hebben er dan ook bewust voor gekozen om alle feitelijkheden van de kanten van de beide partijen door de rechtspraak nog eens te laten beoordelen.'

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.