Rapper wil nu anders genoemd worden: 'Willie Wartaal is niet meer'

Willie Wartaal wil liever Wiwa genoemd worden. Dat maakte de zanger, die eigenlijk Olivier Locadia heet, dinsdagavond bekend bij De Avondshow met Arjen Lubach.

Wiwa

'Willie Wartaal is niet meer', zei de rapper.

'Ik kondig je net aan als Willie Wartaal, maar ik begreep vanmiddag eigenlijk dat je dat zelf helemaal niet meer zo'n chille naam vindt', begon Lubach. 'Bro, ik haat die naam', antwoordde de rapper. 'Ik vind het moeilijk om het officieel te veranderen. Dat vind ik ook weer dom.' Maar hij vindt het een 'domme naam'.

Solovoorstelling

Wiwa, bekend geworden van de rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig, gaat binnenkort het theater in met zijn solovoorstelling Moederdag. In de voorstelling, die vanaf 2 februari te zien is, vertelt hij grappige en serieuze verhalen over onder meer zijn moeilijke jeugd en het leven met een aan drugs verslaafde moeder.

Levensstijl veranderen

Zijn naam is niet het enige wat Wiwa veranderd heeft. Ook is hij bezig met het aanmeten van een gezondere levensstijl. In gesprek met Nieuwe Revu vertelt hij onlangs alles over het intensief sporten en het daarbij behorende afslanken. 

Wiwa begon zijn gezondere leven na de coronapandemie. 'In de coronaperiode kon ik heel lang niet zijn wie ik wilde zijn. Dat werkte niet goed op mijn gestel, zowel mentaal als fysiek. Er moesten dingen veranderen, maar dat kon ik niet alleen', vertelt de rapper. Hij zoekt dan ook hulp van een diëtiste. 'Andere mensen weten hoe je met je lichaam moet omgaan, maar ik wist dat niet.'

Bron: ANP, RTL Boulevard

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!