• Showbizz

Rapper Lil Kleine in Amsterdam aangehouden voor mishandeling

Door Redactie
Rapper Lil Kleine in Amsterdam aangehouden voor mishandeling

Lil Kleine is zondagavond in Amsterdam aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie start maandagochtend een onderzoek naar wat er precies gebeurd is. Jorik Scholten, zoals Lil Kleine echt heet, blijft in ieder geval tot die tijd op het bureau.

De politie kreeg zondag een melding van een mishandeling aan de Prinsengracht. De verdachte was vervolgens in de auto gestapt en weggereden. Toen de auto van de verdachte gezien werd op de Stadhouderskade in Amsterdam, is een 27-jarige Amsterdammer aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ingewijden bevestigen dat het gaat om rapper Lil Kleine.

Via het Instagramaccount Life of Yvonne werden eerder zondagavond beveiligingsbeelden gedeeld waarop te zien zou zijn hoe Scholten een vrouw uit een auto trekt en vervolgens mogelijk haar hoofd tussen het portier en de auto klemt. Mogelijk gaat het om Jaimie Vaes, de vriendin van de rapper.

Veroordeling

Het management van Lil' Kleine laat zondag aan Shownieuws weten de beelden te hebben gezien. 'Het management van Jaimie en Jorik heeft nauw contact met beiden en zal later met een nadere verklaring komen. Tot nader order zal er geen commentaar worden gegeven. Voor nu vragen wij het gezin met rust te laten.'

Lil Kleine werd vrijdag veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur vanwege mishandeling. In het centrum van Amsterdam maakte de rapper zich in december 2019 schuldig aan 'zinloos uitgaansgeweld', zoals de rechtbank het omschreef. Lil Kleine zegt dat hij onschuldig is en ging in hoger beroep. Hij verklaarde bij de politie dat hij het slachtoffer aansprak omdat die tegen Vaes was aangelopen. De man zou daarop volgens de rapper 'denigrerend en arrogant' hebben gereageerd. Lil Kleine zei hem niet te hebben aangeraakt en 'niets strafbaars' te hebben gedaan.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.