• Showbizz

Radio-duo Mattie en Wietze voorgoed uit elkaar

Radio-duo Mattie en Wietze voorgoed uit elkaar

Gisteren maakte Telegraaf Privé bekend dat het Qmusic-duo Mattie en Wietze op de klippen was gelopen. We hoopten dat de gemoederen een beetje zouden bedaren, maar niets blijkt minder waar. Wietze reageert in een emotionele mail.

OverstapHet duo werd vorig jaar benaderd door Talpa met de vraag of zij wilden overstappen naar Skyradio. Er volgde een periode van gesprekken en onderhandelingen en uiteindelijk hakte het duo de knoop door. Ze zouden samen overstappen. Maar, zoals Wietze in zijn mail ook schrijft, zo mocht het niet lopen. "En dan komt het deel dat ik niet begrijp. Samen besloten we met elkaar verder te gaan, samen trokken we erop uit en samen maakten we keuzes en werkten we aan onze toekomst. Sterker: samen vertelden we Robert en Iwan dat we besloten hadden weg te gaan bij Q. Maar, in plaats van elkaar ‘vast te houden’, nam je het initiatief om - achter mijn rug om - te onderhandelen over een contract voor jou alleen: € 600.000,- per jaar en een Tesla voor de Mattie Valk ochtendshow. Mijn rol zou steeds kleiner worden en uiteindelijk zou ik alleen nog maar files lezen zodat ik vanzelf wel zou vertrekken was het plan van jou en Q."BuitenspelWietze voelt zich door zijn collega en goede vriend behoorlijk buitenspel gezet. Samen deelden zij zeven jaar lang lief en leed. Wietze vergelijkt hun vriendschap met een relatie en is erg emotioneel onder het feit dat deze relatie door een 'enorm bedrog' moet eindigen. Ziel aan de duivel verkochtBij Mattie waren, blijkbaar, al langere tijd twijfels, maar toch besloot hij, zo schrijft Wietze, om alsnog voor het duo Mattie en Wietze bij Sky Radio te gaan. Echter, terwijl Wietze op vakantie was, trok Mattie zijn eigen plan. Wietze moest via een appje van zijn collega en vriend horen dat hij er alleen voor stond. Spijt Mattie reageerde vanochtend op de enorme ravage tijdens het programma bij Qmusic. Hij benoemde dat hij simpelweg zijn hart volgde. Dat hij twijfels had en dat hij uiteindelijk toch bij Qmusic wilde blijven. Hij erkent dat hij misschien te weinig met Wietze heeft overlegd. "Ik wilde echt niet meer overstappen, maar heb hem wel lang in die waan gelaten. Hij voelt dit als een belediging en ik baar dat ik mijn geloofwaardigheid bij hem verspeeld heb. Ik heb een enorme puinbende achter me gelaten waar ik veel spijt van heb."

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: Telegraaf Privé Beeld: ANP