Radio 538-dj Daniël Lippens geschorst om rijgedrag

Door Redactie
Radio 538-dj Daniël Lippens geschorst om rijgedrag

Daniël Lippens is voor onbepaalde tijd niet meer te horen op Radio 538. De zender heeft besloten om hem voor "een nader te bepalen periode" te schorsen naar aanleiding van zijn roekeloze rijgedrag, laat een woordvoerder weten.

De 30-jarige radiomaker was aan het livestreamen vanuit zijn auto terwijl hij een fietser aanreed en veroorzaakte nog eens twee keer bijna letsel bij andere weggebruikers. "538 neemt dit heel serieus. Zowel de rijstijl van Daniël Lippens als het livestreamen tijdens het rijden keuren we sterk af", aldus de zegsvrouw. "We hebben Daniël gisteren direct aangesproken op zijn roekeloze rijgedrag en op het gebruik van Twitch tijdens het rijden."

Daniël, die bij Radio 538 doordeweeks een avondprogramma van 22.00 tot 01.00 uur maakt, gaat de tijd die hij geschorst is benutten om een podcastserie te maken waarin de verschillende kanten van de verkeersveiligheid worden belicht. Hij heeft inmiddels zijn excuses aangeboden aan de slachtoffers.

Geschrokken

Tegenover De Telegraaf liet Daniël zaterdag al weten dat hij geschrokken was van de beelden. Ook zei hij nooit meer te gaan livestreamen tijdens het rijden.

De aangereden fietser kwam er zonder kleerscheuren af maar zijn fiets raakte wel beschadigd. De 538-dj heeft de schade vergoed.

Bron: ANP | Beeld: ANP 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.