Rachel Hazes voorlopig niet klaar met rechtszaak om huurachterstand

De slepende rechtszaak tussen Rachel Hazes en oud-zakenpartner Marieke van Beek is voorlopig nog niet voorbij.

Rachel Hazes
© ANP

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden meldt dinsdag namelijk dat nog niet bepaald kan worden of de huurovereenkomst tussen Hazes en Van Beek ontbonden moet worden vanwege een huurachterstand. Van Beek huurt sinds 2017 een appartement van Hazes in Vinkeveen. Hazes wil de huurovereenkomst beëindigen.

Hazes heeft de huurovereenkomst tweemaal schriftelijk opgezegd, maar het hof vindt die opzeggingen niet rechtsgeldig. Ook heeft Hazes gevraagd de huurovereenkomst te ontbinden. Er zou volgens Hazes sprake zijn van een huurachterstand van ruim 15 maanden.

Natura

Van Beek stelt dat zij over de eerste drie van vijftien maanden de huur 'in natura' heeft betaald. Ook zou met Hazes zijn afgesproken dat de huur over de resterende periode zou worden verrekend met een bedrag van 9000 euro, dat Van Beek aan Hazes zou hebben geleend.

Mondelinge behandeling

Om aan te tonen dat er geen huurachterstand is, wil het hof dat Van Beek aantoont dat is afgesproken om de geleende 9000 euro te verrekenen met de huur. Van Beek moet het hof op 4 april dit jaar laten weten of en welke getuigen zij wil laten horen. Daarna stelt het hof een datum voor een getuigenverhoor vast. Na de getuigenverhoren zal een mondelinge behandeling plaatsvinden. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!