• Hazes

Rachel Hazes 'verheugd' met winst rechtszaak tegen Coldeweijer

Rachel Hazes is 'verheugd' met de winst van haar zaak tegen Yvonne Coldeweijer. Dat laat ze via haar advocaat weten in reactie op de uitspraak van maandag.

Rachel Hazes

Coldeweijer moet van de rechter een video waarin zij 'kwetsende' uitspraken over Hazes doet verwijderen en hier bovendien een rectificatie voor plaatsen. Ook mag Hazes door Coldeweijer in haar berichtgeving geen 'gecremeerde kroket' meer worden genoemd.

Hazes vindt dat er met deze uitspraak 'paal en perk wordt gesteld aan het verspreiden van kwetsbare en onware roddels'. 'De tegenpartij gaf aan in de rechtbank 'dat je sommige dingen met een korreltje zout moet nemen'. Ik vind dus van niet en ik hoop dat ik een voorbeeld ben voor andere mensen.'

Geen contact

Ze had de zaak aangespannen omdat ze voor elkaar wilde krijgen dat Coldeweijer een video rectificeert waarin zij uitspraken doet over de rol van Hazes bij het uitlekken van een persoonlijke brief van haar zoon André Hazes aan diens ex Sarah van Soelen. Coldeweijer beweerde dat de vermeende rol van Hazes in het uitlekken van die brief de reden is dat moeder en zoon momenteel geen contact hebben. De rechter oordeelde dat Coldeweijer de beschuldigingen niet waar kan maken en dat deze 'onnodig grievend' zijn.

Rectificatie

De Coldeweijer moet de desbetreffende video offline halen en binnen 48 uur na de uitspraak een rectificatie plaatsen op Instagram.

Bron: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.