• Hazes

Rachel Hazes gaat grote droom André alsnog laten uitkomen

Door Redactie
Rachel Hazes gaat grote droom André alsnog laten uitkomen

Wie André Hazes zegt, zegt bier. Die twee waren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet zo gek dat hij voor zijn dood bezig was met een café.

Daarvan wilde hij een Hazes-café maken, vertelt zijn weduwe Rachel dinsdag in het AD.

Kroeg en museum

Bijna zeventien jaar na het overlijden van haar man is Rachel bezig dat plan alsnog uit te laten komen. 'We zijn bezig met het opzetten van een museum in een kroeg in Amsterdam', vertelt ze.

Alles in de kluis

'We gaan van alles laten zien. Zijn leren jas, zijn rijmwoordenboekje, zijn songteksten, zijn trouwpak. We hebben alles nog van hem, veilig opgeborgen in een kluis.'

Rondje Hazes

Rachel is momenteel bezig met de voorbereidingen voor online meezingfeest Een Rondje Hazes op 27 februari. Ze zegt sowieso nog een dagtaak te hebben aan het managen van de erfenis van André.

Grote klus

'Ik heb te maken met portretrecht, merkenrecht, intellectueel eigendomsrecht, al dat soort zaken. Dat doe ik met liefde, maar het is een behoorlijke klus. Diep in mijn hart had ik die klus liever niet gehad. Ik ben er elke dag mee bezig. Als iemand zo aanwezig blijft, is het moeilijk om te rouwen.'

Bron: AD Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.