Rachel Hazes en Yvonne Coldeweijer tegenover elkaar in rechtbank

Rachel Hazes en Yvonne Coldeweijer staan maandag tegenover elkaar in de rechtbank van Amsterdam.

Rachel Hazes
© ANP

Hazes eist dat Coldeweijer, de vrouw achter juicekanaal Life of Yvonne, een rectificatie plaatst voor een video die zij online heeft gezet.

In de video doet Coldeweijer volgens Hazes 'onjuiste en zeer kwetsende uitlatingen' over de rol van Hazes bij het uitlekken van een persoonlijke brief van haar zoon André Hazes aan diens ex Sarah van Soelen. Ook deed Coldeweijer uitspraken over de gevolgen die dat zou hebben voor de verstandhouding tussen moeder en zoon Hazes. De advocaat van Hazes vindt de beweringen van Coldeweijer 'alle perken te buiten gaan'.

Opnieuw online gezet

Eerder had Coldeweijer de video al offline gehaald na een sommatie van Hazes, maar op 27 december besloot zij de video toch weer online te zetten. Coldeweijer is er namelijk zeker van dat zij gelijk heeft en er geen contact is tussen Hazes en haar zoon André. 'We hebben de waarheid zelf kunnen aanschouwen en ik zal me daarom ook niet laten intimideren', aldus Coldeweijer.

Rechtszaak tegen Roxeanne

De zaak tegen Coldeweijer is niet de enige rechtszaak die Rachel op de planning heeft staan. Haar dochter Roxeanne Hazes heeft namelijk een kort geding aangespannen tegen haar moeder. De zaak heeft te maken met de erfenis van André Hazes senior, zo bevestigt de woordvoerder van de zangeres aan het ANP na berichtgeving van RTL Boulevard.

Over de zaak zijn nog weinig details bekend. In een verklaring liet de woordvoerder van de zangeres aan RTL Boulevard weten dat 'maandenlang achter de schermen, buiten de media en zonder procedures, geprobeerd is om opheldering te krijgen over een aantal relevante zaken'. 

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!