• Hazes

Rachel Hazes bevestigt verslechterde band met zoon André

Vandaag staan Rachel Hazes en Yvonne Coldeweijer tegenover elkaar in de rechtbank van Amsterdam. Daar sprak Rachel zich voor het eerst uit over de band tussen haar en zoon André. 

Rachel Hazes en Yvonne Coldeweijer
© ANP Robin van Lonkhuijsen

Hazes en Coldeweijer staan maandag tegenover elkaar in de rechtbank vanwege een video van Coldeweijer. In de bewuste video deed Yvonne volgens Hazes 'onjuiste en zeer kwetsende uitlatingen' over de rol van Rachel bij het uitlekken van een persoonlijke brief van haar zoon André Hazes aan diens ex Sarah van Soelen. Ook deed Coldeweijer uitspraken over de gevolgen die dat zou hebben voor de verstandhouding tussen moeder en zoon Hazes.

Rectificatie

Rachel Hazes eist vandaag een rectificatie. Zo zou ze de brief helemaal niet hebben gelekt en wil ze dat de bewuste video definitief offline wordt gehaald. 

Verslechterde band

Wat wel waar blijkt te zijn is de verslechterde relatie tussen André en zijn moeder. In de rechtbank bevestigt Rachel dat de band is veranderd. Hazes ontkent dat er sprake is van een definitieve breuk met haar zoon André. Er is slechts sprake van 'verminderd contact', als gevolg van een 'voorval' dat zich al voor het lekken van de brief zou hebben voorgedaan. Rachel Hazes zou wel via de app contact hebben gehad met haar zoon.

Gecremeerde kroket

Ook worden de uitlatingen van Coldeweijer over Rachel vandaag besproken. Ze zijn kwetsend en dienen geen enkel belang. Dat zei Jaap Versteeg, de advocaat van Hazes. Versteeg verwees onder meer naar het gebruik van de term 'gecremeerde kroket', de bijnaam die Coldeweijer gebruikt om naar Hazes te verwijzen. Volgens Versteeg is die term zeer kwetsend, omdat het een verwijzing naar de dood bevat. Ook noemde Coldeweijer Hazes onder meer 'narcistisch' en 'manipulatief'. Volgens Versteeg zijn dat allemaal aantijgingen die geen enkel doel dienen.

Waarheid

Rachel Hazes stelde in het slotwoord in het kort geding tegen Yvonne dat de 'waarheid boven tafel moet komen'. 'Wat mevrouw Coldeweijer doet kan echt niet.' Ook Coldeweijer stelde aan het einde van de zitting dat voor haar niets belangrijker is dan de waarheid. 'Als ik onwaarheden zou brengen, zou ik geen enkel bestaansrecht hebben', zei de vrouw achter het juicekanaal Life of Yvonne. Ze voegde daaraan toe dat ze 'met volle overtuiging' achter haar juice zal blijven staan.

Bron: ANP, NU.nl 

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!