Publiek kan afscheid nemen van Koos Alberts

Door Redactie
Publiek kan afscheid nemen van Koos Alberts

Fans van Koos Alberts kunnen donderdagavond in Leusden afscheid nemen van hun idool. De zanger van het levenslied overleed vorige week vrijdag op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van blaaskanker.

Alberts, wiens echte naam Koos Krommenhoek was, verwierf in de jaren tachtig van de vorige eeuw bekendheid met hits als 'Ik verscheurde je foto' en 'Eenmaal kom je terug'. In 1984 stond de zanger uit de Jordaan met drie hits tegelijk in de top 10. Dat leverde hem een vermelding op in het Guinness Book of Records.

Besloten kring

Sinds 1987 trad hij op in een rolstoel, nadat hij op de terugweg van een optreden door vermoeidheid tegen een boom was gereden en een dwarslaesie opliep. Fans en andere belangstellenden kunnen donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur de laatste eer bewijzen aan de zanger in aula 2 van het crematorium Amersfoort in Leusden. Alberts wordt vrijdag in besloten kring gecremeerd.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Publiek kan afscheid nemen van Koos Alberts

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders