• Royals

'Prins William boos en bedroefd om verklaring van broer Harry'

Door Redactie
'Prins William boos en bedroefd om verklaring van broer Harry'

De definitieve scheiding tussen prins Harry en het Britse koningshuis heeft de band tussen Harry en zijn broer prins William geen goed gedaan. The Times meldt op basis van bronnen dat William 'boos en bedroefd' is om de wijze waarop het is gebeurd. De toon van de verklaring van Harry zou de hertog van Cambridge niet aanstaan.

Koningin Elizabeth is van mening dat de twee niet vanuit Amerika kunnen werken voor de familie. Harry en zijn vrouw Meghan reageerden daarop door te stellen dat 'iedereen een leven van dienstbaarheid kan leiden' en dat dit iets universeels is. Dat zou een reactie zijn op het feit dat ze tegen hun zin alle titels en beschermheer- of vrouwschappen moeten inleveren en wordt door velen gezien als een steek onder water richting de rest van de familie.

Oprecht geschokt

Volgens Williams is de verklaring 'beledigend en respectloos' richting koningin Elizabeth. Volgens de bronnen is hij dan ook 'oprecht geschokt' en 'erg van streek door wat er is gebeurd'.

Eigen weg

De relatie tussen William en Harry staat al enige tijd onder druk. Al eind 2019 gaf Harry toe dat hij en zijn broer ieder hun eigen weg zijn ingeslagen. 'Door de druk die komt kijken bij deze rol, bij deze baan, deze familie, gebeuren er vanzelfsprekend dingen. Maar we zijn broers, en we zullen altijd broers blijven', zei de hertog van Sussex destijds.

Begin dit jaar werd juist gemeld dat de prinsen weer nader tot elkaar waren gekomen.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress