President Joe Biden in angst om vrouw Jill na kankerdiagnose

Jill Biden (71) was onbevreesd toen ze onlangs een routineonderzoek voor kanker moest ondergaan. Juist daarom viel de diagnose huidkanker rauw op haar dak.

Jill en Joe Biden

Boven haar rechteroog was verdacht weefsel ontdekt, dat de artsen vanwege ‘een overvloed aan voorzichtigheid’ snel wilden verwijderen, meldde het Witte Huis. Tijdens de voorbereidingen werd op Jills ooglid én op haar borst ook nog verdacht weefsel gevonden, dat eveneens werd verwijderd tijdens de operatie in het Walter Reed National Military Medical Center in Bethesda, niet ver van Washington.

Tijdens de opname werd Jill begeleid door echtgenoot Joe (80), met wie ze dezelfde dag weer naar huis mocht.

Opgelucht

Bij alle drie de verwijderde weefsels ging het om een basaalcelcarcinoom. Dit huidkankertype heeft niet de neiging uit te zaaien, in tegenstelling tot melanomen. Basaalcelcarcinomen kunnen wel groter worden, wat verwijdering kan bemoeilijken. ‘Maar we zullen de behandelde gebieden nauwlettend in de gaten houden tijdens het genezingsproces, al verwachten we niet dat er verdere operaties nodig zullen zijn,’ aldus arts Kevin O’Connor.

Jill liet opgelucht via haar woordvoerder weten zich prima te voelen, ze had alleen wat zwellingen. Maar ze realiseerde zich goed dat het veel erger had kunnen zijn...

Lees het hele verhaal in Story. Editie 03 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.