Presentator Belgische 'De Slimste Mens' vergeet spelregels tijdens deelname

De Slimste Mens is elke avond weer in volle gang. Toch regent het dit seizoen wat klachten.

Erik van Looy De Slimste Mens

Maarten van Rossem vindt dat het slecht gesteld is met de kennis van de vaderlandse geschiedenis onder Nederlanders en kijkers uiten kritiek op de spelregels van het programma. Gelukkig was daar gisteravond Erik Van Looy, die aan de haal ging met de spelregels van het programma, dat hij normaal gesproken presenteert.

Erik van Looy zat gisteravond in een van de drie stoelen bij De Slimste Mens. Normaal gesproken staat hij achter de desk. Hij presenteert namelijk (al 19 jaar!) de Belgische versie van het programma. Je zou dus denken dat hij dé uitstekende kandidaat van dit spel moet zijn en alle deelnemers met gemak naar huis stuurt. Maar dat viel vies tegen...

Pas!

Erik heeft zeker wel kennis van vele onderwerpen, maar ziet één belangrijke spelregel over het hoofd: 'pas' zeggen als je het even niet meer weet. In plaats daarvan roept de presentator telkens 'stop' of zelfs helemaal niets. En dat verbaast de kijkers thuis enorm. 

Slimste van de dag

Maar een voordeel van een bekende zijn van het programma is dat er hier en daar dus wel wat door de vingers gezien wordt. En daarom eindigt Erik - ondanks zijn foutjes - gewoon als slimste van de dag en zien we hem in de volgende aflevering weer terug. De kijkers thuis zien de Belg zomaar nog eens het programma winnen. 

Bron: RTL Boulevard

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!