Prangende vraag beantwoord: betalen deelnemers van 'Kopen Zonder Kijken' alles zelf?

Prangende vraag beantwoord: betalen deelnemers van 'Kopen Zonder Kijken' alles zelf?

Waar deelnemers tijdens het eerste seizoen misschien een aantal nachtjes over hun deelname moesten nadenken, stonden ze tijdens het nieuwe seizoen van Kopen Zonder Kijken in de rij om mee te doen. De woningmarkt is oververhit en de kopers zien geen andere uitweg meer: Martijn en zijn team moeten ingeschakeld worden. Stellen die zijn uitgekozen leggen al hun geld neer bij Alex, Bob en Roos met het volste vertrouwen dat zij een droompaleis vinden. Maar, betalen de deelnemers echt alles zelf? Van de aankoop van het huis tot aan de styling van Roos?

Bob Sikkens, bouwdeskundige bij het programma, geeft antwoord op deze prangende vraag.

Huilen in een dakkapel 

'Het is een bizar programma. Niets gaat in overleg met de kandidaten. Het leukst is het natuurlijk als die huilend in de dakkapel staan te roepen: 'Wat hebben we nou gekocht?' En dat het dan toch goedkomt', zegt hij tegen Veronica Superguide.

Zelf dokken 

Het team laat dus niets weten aan de kandidaten over de zoektocht en de eventuele verbouwing. En dat terwijl de deelnemers echt alles zelf betalen. Bob bevestigt dit aan het magazine. 

Nieuwe keuken

Krijgen de KzK-deelnemers dan echt niets cadeau? Geen eens een schilderijtje van Roos? Toch wel! Doe je mee aan het programma dan is de kans groot dat je niet voor elk nieuw item in je huis de hoofdprijs hoeft te betalen. 'We kunnen inkopen voor een heel goede prijs en iedere aannemer vindt het leuk om mee te werken aan het programma. Ze krijgen de keuken echt voor een heel goede prijs', aldus Sikkens. 'Eigenlijk kan het niet altijd voor dat geld. Ik kan heel goed lullen voor spullen, dat is een tekst van Martijn'.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: RTL Tom Cornelissen

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.