• Volendam

Pijnlijke situatie in Volendam: ‘Collega’s woest op Jan Smit’

Vooralsnog rust er overduidelijk geen zegen op het voorzitterschap van Jan Smit bij voetbalclub FC Volendam.

Jan Smit

Per 1 juli van het vorige jaar zwaait Jan daar de scepter, maar belandt sinds die tijd van de ene rel in de andere. Het eerste incident waar Jan als voorzitter mee te maken kreeg, was een seksrel rond het kampioensfeest binnen de doorgaans rustige club, vorig voorjaar.

Daar maakten enkele spelers van Volendam het iets te bont; ze hadden een pikant samenzijn met enkele lokale vrouwen in de kleedruimten van het stadion. Spelers filmden dat en vernederden de dames nog verder door de beelden door het hele dorp te verspreiden!

Rel

Ook clubwatcher, oud-Volendam-speler en ESPN-gezicht Kees Kwakman kreeg de beelden onder ogen. Hij vertelde Story: ‘Dat ging om een speler die oraal werd bevredigd en dat heeft gefilmd. Het was op een toilet, meende ik te zien. Volgens mij ging het die avond inderdaad om meerdere jongens die een feestje vierden met vrouwen. Op zich niet zo spannend vind ik, maar niet zo handig om dat te gaan filmen natuurlijk.’

Spelers zijn boos

Dat brandje was vrij snel geblust, maar nu heeft voorzitter Jan Smit zichzelf in problemen gebracht. Opnieuw Kees Kwakman heeft bij het programma NH Radio Sportcafé namelijk verteld dat een aantal spelers woest is op hun clubcollega Jan. Een aantal ontevreden spelers heeft namelijk telefonische berichtjes gestuurd aan Jan, waarin ze hun misnoegen uiten over de trainer en zijn assistenten. Jan heeft deze berichtjes vervolgens aan de trainer en zijn assistenten laten lezen... Zoiets staat in de voetbalwereld gelijk aan verraad!

Slechte timing

Wat Jan Smit heeft bezield om de berichtjes door te spelen is een raadsel, zeker is dat zijn timing niet veel slechter had gekund. De sfeer bij de club is namelijk al een tijdje om te snijden omdat men in degradatienood verkeert en elk relletje wordt fanatiek uitvergroot. Story belde zowel Jans management als de persvoorlichter van FC Volendam over de uitlating van Kees Kwakman. Woordvoerder van FC Volendam Sonny Sier zegt: ‘Wij gaan nooit in op uitspraken, geruchten of onzin. Wij baseren ons altijd op feiten.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 02 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.