Piet Paulusma debuteert bij Omroep MAX

Door Redactie
Piet Paulusma debuteert bij Omroep MAX

Weerman Piet Paulusma heeft gisteren zijn debuut gemaakt bij zijn nieuwe werkgever Omroep MAX. Dit weerbericht bracht hij geheel in stijl, namelijk in een oranje jas, de kleur van MAX.

Oant Moarn

Zijn eerste weerbericht mocht hij doen vanuit thuishaven Harlingen. Hier eindigde hij zijn debuut met zijn iconische 'oant moarn'-groet. "Het ziet er keurig uit", zei Piet over het programma tegen Omroep Friesland. "Ik ben er heel blij mee, ik krijg ook veel reacties". 

Afscheid

Piet nam afgelopen week na 23 jaar afscheid van SBS6. Daar moest hij gedwongen vertrekken, maar gelukkig kon werd hij door Omroep MAX al snel binnengehaald. Vlak voor het NOS Journaal van 18.00 uur mag hij hier dagelijks zijn weerbericht presenteren. "Het zal wel even wennen zijn", zei Paulusma in gesprek met RTL Boulevard. Maar vertrouwen heeft hij er wel in. 

Piets weer

De 63-jarige Fries begon zijn loopbaan als weerman in 1985 bij Omrop Fryslân, eerst op de radio en later ook dagelijks op televisie. Elf jaar later begon Piet bij SBS6 en gaf hij kijkers dagelijks een weerupdate vanaf een steeds wisselende buitenlocatie in Nederland. Hij was eerst onderdeel van Hart van Nederland, maar zijn weerbericht werd steeds populairder bij de kijkers. Sinds 2003 werd zijn weerpraatje daarom vermeld als apart programma Piets weer. Na maandenlange onderhandelingen werd begin deze maand bekend dat Piet voor Omroep MAX aan de slag gaat. 

Bron: Omroep Friesland, RTL Boulevard | Beeld: Peter Smulders

Piet Paulusma debuteert bij Omroep MAX

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.