Peter Gillis maakt bezwaar tegen opgelegde dwangsom van een miljoen euro

Door Redactie
Peter Gillis maakt bezwaar tegen opgelegde dwangsom van een miljoen euro

Massa is Kassa-ster Peter Gillis heeft bezwaar gemaakt tegen de aan hem opgelegde dwangsom van een miljoen euro. De ondernemer, die een realitysoap heeft op SBS, kreeg de straf door de gemeente Peel en Maas opgelegd vanwege het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten op Oostappen Vakantiepark De Berckt in Baarlo, niet ver van Venlo.

De onafhankelijke bezwaarschriftencommissie van de gemeente heeft Gillis' bezwaarschrift in behandeling genomen en hem twee weken de tijd gegeven om het bezwaarschrift te onderbouwen.

Hoorzitting plannen

Daarna zal de commissie een hoorzitting plannen, waarin Oostappen Vakantiepark De Berckt en het college van burgemeester en wethouders (B&W) gehoord worden. Vervolgens brengt de commissie een advies uit aan B&W, dat daarop een beslissing over het bezwaar neemt. Tegen deze beslissing kan Gillis beroep instellen bij de rechtbank.

Dit jaar nog

Een woordvoerder van de gemeente liet desgevraagd weten dat er nog geen datum voor de hoorzitting is geprikt. Hij zei te verwachten dat de zitting wel nog dit jaar zal zijn.

Geen vergunning

Peter heeft dit jaar wel meerdere tegenslagen gehad wat betreft zijn campings. Eind september werd namelijk bekend dat de gemeente Valkenburg weigert zijn Oostappen Groep een vergunning te geven voor een camping in het Limburgse stadje. De afwijzing kwam na een onderzoek in het kader van de wet Bibob, Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur. De Oostappen Groep kocht camping Den Driesch in Valkenburg in november vorig jaar, en opende die zonder een exploitatievergunning aan te vragen. Burgemeester Daan Prevoo sloot de camping, waarop de vergunning alsnog werd aangevraagd. Bij het beoordelen van die aanvraag stelde de gemeente een Bibob-onderzoek in, waarna werd besloten geen vergunning te geven.

Mishandeling vriendin

Ook moest Gillis in augustus voor de rechtbank verschijnen wegens de vermeende mishandeling van zijn vriendin Nicol Kremers. Hij zou haar onder meer in haar rug en neus hebben gebeten, zo liet de officier van justitie weten. De mishandeling zou hebben plaatsgevonden op 29 mei in Gillis' vakantiepark Prinsenmeer in Ommel, even ten zuiden van Helmond. Gillis moest daarna een nacht in de politiecel doorbrengen.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.