'Pers gewoon welkom' bij première cabaretier Javier Guzman

Door Redactie
'Pers gewoon welkom' bij première cabaretier Javier Guzman

Afgelopen weekend werd bekend dat Javier Guzman zich preventief laat behandelen voor zijn alcoholgebruik in een Brabantse kliniek. Zijn premièrevoorstelling gaat door, maar de gasten voor de naborrel zouden zijn afgezegd. Manager Dries Floris meldt aan RTL Boulevard dat de pers wel welkom is bij de première.  

Lees ook: BN'ers in campingsmoking bij De Marathon

GA-BIE-JER

Javier staat vanavond in Den Haag op de planken voor de premièrevoorstelling van GA-BIE-JER, zijn nieuwe onemanshow. "We hebben de showbizzprogramma's afgezegd en alleen nog de kunstredacties van de kranten uitgenodigd, die schrijven over de voorstelling en niet zozeer over hém," zou Dries Floris, manager van Javier, hebben gezegd tegen De Telegraaf."We zijn van plan later, op een geschikte plaats, nog wel een feestje te geven na afloop van een show." De Telegraaf meldde dus vanmorgen dat Javier geen zin heeft in een feestje. Maar het tegendeel is waar, volgens de manager. "De pers is gewoon welkom. Javier heeft niemand afgezegd", laat hij aan RTL Boulevard weten. 

'Geen terugval'

De manager benadrukt dat Javier, die eerder met een alcohol- en cocaïneverslaving kampte, geen 'terugval' heeft, ook al verliep één van de eerste try-outvoorstellingen niet zoals verwacht. Vorige maand liep Javier na veertig minuten van het podium in Druten. Voor het publiek leek het eerst een grap, totdat de cabaretier zonder uitleg wel heel lang wegbleef. De bezoekers kregen uiteindelijk hun geld terug. Manager Dries reageert via RTL Boulevard op Javiers aanwezigheid in een afkickkliniek. "Hij is nooit opgenomen geweest. Hij doet dit altijd 2-3 weken voor de première van een show, zodat hij goed zijn rust kan bewaren."

Beeld: Peter Smulders. Bron: Telegraaf, RTL Boulevard