Paul Gorcum: ‘Ik ben een kind van de oorlog, dus wij aten aardappelschillen en tulpenbollen'
Wat is je vroegste herinnering aan eten?
‘Ik ben een kind van de oorlog, dus wij aten aardappelschillen en tulpenbollen. Wat ik me ook herinner is dat mijn moeder ongelooflijk goed rode bieten kon klaarmaken: met ui en azijn en een gekookte aardappel. En we aten brood met suiker. Mijn broer zei altijd tijdens het bidden aan tafel: Geef ons heden ons dagelijks brood – het liefst krentenbrood.’
Wat vind je lekker en wat niet?
‘Door die oorlog is er niets wat ik níet lust. Wat ik echt heel lekker vind, is de Franse keuken. Zoals steaks.’
Wat geef je onverwachte gasten te eten?
‘We zijn met zijn tweetjes, vaak maken we meer dan we samen op kunnen. Dan vriezen we het in. Als we van tevoren weten dat we eters krijgen, pakken we groots uit. Dan maken mijn vrouw en ik iets niet alledaags, zoals gebraden kwartel.’
Beeld: ANP
Wat anderen nu lezen
Olga Commandeur had problemen met ex-man, maar: ‘Op het moment dat iemand stervende is, doen al die dingen niet meer ter zake’
Peter Gillis legt kwestie dwangsom van één miljoen bij de rechter neer
Tim Hofman blikt terug op ongeluk 20 jaar geleden: 'Alsof ik de dood de hand heb mogen schudden'
Liefde tussen Johan Derksen en John de Mol lijkt voorbij
Zoontje Jan Jaap van der Wal krijgt Vlaams accent: 'Mijn vrouw probeert het Hollandser te krijgen'
Cornald Maas noemt ESF-start 'gunstig', maar ook 'een zware dobber'
Vermeend slachtoffer Marco Borsato geeft verklaring: 'Weet dat het wel waar is'
Willeke Alberti ook van de partij bij De Amsterdamse Zomer
Van 1982 tot 2023: Patty Brard door de jaren heen
Zo zag Filemon Wesselink er vroeger uit