Paul de Leeuw weer terug met Sinterklaasshow op pakjesavond

Paul de Leeuw

Toch nog goed nieuws voor Paul de Leeuw: hij is dit jaar weer terug met de Sint op Pakjesavond in een grote studioshow. Dat maakte omroep BNNVARA dinsdagavond bekend.

De laatste jaren is er steeds minder programmering op pakjesavond in het teken van Sinterklaas. Maar er was altijd een iemand op wie we konden rekenen en dat was Paul de Leeuw. Elk jaar maakte hij weer spraakmakende televisie in de heerlijke chaotische studioshows waar hij ooit groot mee werd. Dus ook al moeten we het voorlopig zonder Ranking the Stars stellen, met Sinterklaas kunnen we op 'm rekenen.

Georganiseerde chaos

Toen Paul een tijdje Op1 presenteerde was hij bang dat het misschien het einde van z'n carrière zou betekenen. Maar zo'n vaart liep het niet. Het uitstapje naar RTL 4 was uiteindelijk ook niet het succes wat hij er van hoopte. Het heeft daar nooit het succes kunnen evenaren van de grote studioshows waar hij ooit furore mee maakte, zoals Schreeuw van de Leeuw en later Laat de Leeuw.

Villeine Sint

En dus die beroemde Sinterklaasshows. Zeker voor de mensen die zelf niet Sinterklaas vierden, was het toch fijn om hem in actie te zien, naast een soms wat stoute Sinterklaas. Jarenlang was dat de heerlijk villeine hulp-Sinterklaas Bram van der Vlugt en nu alweer een tijd boezemvriend Hans Kesting. Een andere vaste waarde was ook altijd bandleider Cor Bakker, maar diens plek wordt nu ingenomen door Edwin Evers en zijn band. Verder is onder andere Emma Heesters te gast.

Sint & De Leeuw is op 5 december te zien op NPO 3.

Je las een (gedeeltelijk) artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Bron: ANP, Veronica Superguide | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.