Paul de Leeuw vervult laatste wens tv-vriend

Door Redactie
Paul de Leeuw vervult laatste wens tv-vriend

Toen Kees Driehuis eind oktober op 67-jarige leeftijd overleed, kwam dat bericht voor velen als een schok. Vrijwel niemand wist dat de Per Seconde Wijzer-presentator kanker had.

De fatale diagnose overviel hem enkele maanden na zijn pensioen, vertelde presentatrice Astrid Joosten onlangs in De Wereld Draait Door. Samen met Paul de Leeuw (57) behoorde zij tot het selecte gezelschap dat op de hoogte werd gebracht van het afschuwelijke nieuws. InVARAgids schrijft Paul dat hij een belangrijke rol speelde bij het afscheid van zijn goede vriend en oud-collega. ‘Als er een sprankje hoop gloort aan de kankerhorizon vraagt Kees of ik – als het zover is – Een mooie dag van Brigitte Kaandorp wil zingen op zijn begrafenis. Natuurlijk zeg ik daar geen nee tegen, maar dan wel in mijn uitvoering met de waterlelies. Daarbij gaat het publiek staan, de armen hoog en draait iedereen als een Indische waterlelie op de tonen van ‘Dicht, open en draai’, terwijl het lied van verlatenheid en verdriet wordt gezongen.’ Uiteindelijk werd tijdens hun laatste ontmoeting besloten het dansje achterwege te laten.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 48 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.