• GTST

Patrick Martens over zijn abrupte einde in 'GTST': 'Mijn droombaan verloren'

Patrick Martens over zijn abrupte einde in 'GTST': 'Mijn droombaan verloren'

Patrick Martens (43) is inmiddels niet meer weg te denken uit BN'er land. Op 21-jarige leeftijd begon hij in de soap GTST en later is hij nog bekender geworden door zijn rollen in Costa en Zoop en zijn deelnames aan Wie is de Mol. Nu, meer dan 20 jaar later, blikt Martens terug op zijn tijd in Goede Tijden, Slechte Tijden. 

In de online serie 'Op de gevoelige plaat', gaat William Rutten in gesprek met Patrick Martens. Doormiddel van oude foto's blikken de twee terug op de carrière van Martens. Natuurlijk kan zijn eerste rol als Morris Fischer in Goede Tijden, Slechte Tijden niet ontbreken. 

Patrick Martens GTST

'Ik vond het moeilijk, maar ook heel leuk om opeens bekend te zijn,' zegt Patrick tegen William. 'Je hebt er altijd wel een beetje een beeld van hoe het is om eindelijk het vak dat je wil uit te oefenen, maar ik heb onderschat wat er bij komt kijken. Ik kon de druk wel aan, maar het blijft raar dat je herkend wordt op straat.'

Homoseksueel

Helaas was zijn eerste klus als acteur maar van korte duur. Na slechts één jaar werd Patrick ontslagen. 'Ik ben er gewoon uitgeschreven' vertelt hij. Ze wilde dat mijn personage homoseksueel zou worden. Ik zat echt nog in de kast en ik zei: 'Dat wil ik niet, dat durf ik niet en dat kan ik niet. Dat komt veel te dichtbij. Niemand ziet dat verschil en dan ben ik 'de homo', dat kan ik niet',' aldus Patrick.

Droombaan

Na een aantal gesprekken besloot de crew van de dagelijkse soap toch niet met het idee voor de personage van Patrick verder te gaan. Achteraf kwamen ze met het nieuws dat ze daarom moesten stoppen met Morris. 'Dat was wel een heel pijnlijk en moeilijk moment,' vertelt Martens. 'Ook omdat ik alles in Rijsbergen had opgegeven om mijn droom na te jagen en die was ik aan het leven. En dit punt - wat een gevoelig punt is - was de kink in de kabel. Daardoor ben ik mijn droombaan verloren.'

Bron: Superguide, Shownieuws | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.